Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО РОЗКАЗАВ, ПРО ЩО ЙОГО БЛАГАЛА ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 8 січня 2010, 14:33

Президент Віктор Ющенко не знає, на кого можуть бути записані офшорні компанії прем'єра Юлії Тимошенко, але впевнений, що в неї багато власності.

Про це він сказав в інтерв'ю радіо "Свобода", коментуючи рішення Київського апеляційного адміністративного суду щодо визнання неправдивими висловлювань Ющенка з приводу начебто володіння Тимошенко офшорною компанією, повідомляє УНІАН.

"Я можу ще раз підтвердити, що Тимошенко разом з Лазаренком володіли ГЗКами (гірничо-збагачувальними комбінатами), володіли найбільшою енергетичною компанією "Єдині енергетичні системи України", те, що за нею числяться десятки й десятки різних власностей, але на кого вони там оформлені? Як закривались кримінальні справи?...", - сказав Ющенко.

При цьому глава держави нагадав події 2005 року, коли, за його словами, Тимошенко почала своє прем'єрство з прохання до нього, щоб він дав команду закрити кримінальну справу проти неї.

"Тимошенко у 2005 році почала своє прем'єрство з одного прохання до мене: щоб я дав команду Маляренку (тодішній голова Верховного Суду Василь Маляренко) закрити кримінальну справу на 8,6 млрд. грн. за несплачені податки і пені ЄЕСУ, яку очолювала нинішній прем'єр".

"Вона благала, щоб Маляренко на моє прохання закрив цю справу. Вона підходила до мене, можливо, разів сім, а потім приходить до мене Маляренко і каже: "Вікторе Андрійовичу, відгородіть мене від прем'єра. Я не можу приходити на публічні зібрання, бо перше питання, яке я чую від Тимошенко - закрийте кримінальну справу", - сказав президент.

Потім, за словами Ющенка, "знаходиться Піскун і взамін на певне місце у списку в одному із маленьких районів Дніпропетровської області закриває цю справу без явки прокуратури як сторони держави".

Президент наголосив, що сьогодні важко говорити про боротьбу з корупцією, коли прем'єр-міністр "всередині 90-х років творила цю корупцію".

Як відомо, нардеп Андрій Портнов заявив, що 6 січня Київський апеляційний адміністративний суд визнав дії Ющенка "протиправними" і в повному обсязі задовольнив позовні вимоги Тимошенко до Ющенка.

"Суд розглянув наклепницькі відомості Ющенка щодо начебто володіння Тимошенко офшорною компанією та повністю спростував зазначені відомості", - заявив Портнов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування