Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-чиновника запроторили за ґрати й відібрали майно за хабар

Понеділок, 1 лютого 2010, 13:57

Колишнього чиновника Хмельницького засуджено за хабарництво до позбавлення волі на 2,5 роки з конфіскацією майна.

Такий вирок виніс Хмельницький міський райсуд, повідомляє департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС.

За повідомленням МВС, екс-заступника міського голови Хмельницького - начальника управління економіки Хмельницького міськвиконкому Валентина Н. засудили до позбавлення волі з конфіскацією "всього належного йому майна, крім житла", за отримання "незаконної грошової винагороди за сприяння у приватизації комунального майна".

Працівники відділу протидії хабарництву Управління Держслужби боротьби з економічною злочинністю встановили, що цей чиновник, перебуваючи на посаді, вимагав та отримав від директора приватної фірми хабар в сумі $26 тисяч за позитивне вирішення питання про приватизацію приміщення, що відноситься до об'єкту комунальної власності Хмельницької міськради.

За даним фактом прокуратура Хмельницької області порушила кримінальну справу за ознаками складу злочинів, передбачених ч.4 ст.27 та ч.1 ст.369 Кримінального кодексу.

Водночас, міський голова Хмельницького Сергій Мельник уточнює, що згадана у повідомленні МВС особа ніколи не перебувала на посаді заступника хмельницького міського голови.

За його словами, ця людина була взята попереднім головою міста у 2004 році на посаду начальника управління економіки та промисловості Хмельницької міськради, а згодом переведена на посаду заступника директора департаменту економіки - начальника управління економіки та промисловості.

Більше того, за неналежне виконання обов'язків цей чиновник у 2007 році двічі притягувався головою міста до дисциплінарної відповідальності, а у липні 2007 року був звільнений з посади.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування