Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Газпром" нічого не знає про ідею Януковича, але зацікавлений

Середа, 10 лютого 2010, 09:40

"Газпром" готовий розглядати можливість інвестування в газотранспортну систему України, якщо йому надійдуть такі запрошення.

Про це заявив заступник голови правління російської монополії Олександр Медведєв, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на агентство Рейтер.

За словами Медведєва, російській газовій компанії поки не надходило офіційних пропозицій, однак "Газпром" у них зацікавлений.

"Газпром" буде готовий обговорювати і вивчати їх (пропозиції)", - сказав він.

Медведєв також повідомив, що інвестування в українську ГТС не означатиме відмови від розвитку газопроводів, які "обходять" Україну.

Крім того, за словами заступника голови "Газпрому", всі укладені в 2009 році угоди з Україною щодо транзиту газу залишаться в силі, незважаючи на те, хто офіційно буде оголошений президентом країни.

"Незалежно від того, хто стане президентом України, угода, укладена в січні минулого року, не зазнає змін", - цитує слова Медведєва економічне агентство Dow Jones.

Як відомо, раніше газета "Комерсант-Україна", посилаючись на свої джерела, повідомляла, що Віктор Янукович у якості президента запропонує "Газпрому" брати участь у модернізації української ГТС зі створенням газотранспортного консорціуму.

У консорціумі з управління ГТС України, за словами неназваного представника Партії регіонів, "Газпрому", "Нафтогазу" і європейським енергоконцернам нібито буде запропоновано по 33,3%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: