Місцеві вибори можуть бути зірвані - КВУ

П'ятниця, 12 лютого 2010, 12:29


Проведення виборів до місцевих рад 30 травня 2010 року можуть бути зірвані, застерігає голова Комітету виборців України Олександр Черненко.

Про це він заявив на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Існує велика спокуса ці вибори взагалі скасувати. У людей немає грошей, не прийнято державний бюджет, а місцеві вибори фінансуються саме з держбюджету", - сказав голова КВУ.

Черненко підкреслив, що серед політичних лідерів і більшості парламентських сил "існує невизначеність і острах того, що в місцевих радах і мерах вони вже можуть не одержати результату, отриманого раніше".

Крім того, на думку експерта, існує невизначеність серед депутатського корпусу щодо зміни виборчого законодавства і впровадження системи відкритих списків на місцевих виборах 30 травня.

Також він підкреслив, що до 24 лютого 2010 року мають бути сформовані територіальні виборчі комісії, "але тут також великого прогресу немає".

При цьому Черненко припустив, що народні депутати вже найближчого пленарного тижня спробують змінити закон про вибори, або хоча б прийняти процедурні документи для правового забезпечення проведення виборів 30 травня.

"Ці небезпечні спроби (скасування виборів), вважаю, необхідно терміново припиняти, тому що вони просто суперечать Конституції", - зазначив голова КВУ.

"І якщо є питання по депутатах місцевих рад (тому що коли вони обиралися, діяла норма, що вони обираються на 4 роки, а зараз вже діє норма про 5-річний депутатський термін), то по міських, сільських і селищних головах - ніяких дискусій бути не може", - пояснив Черненко.

"Вони обираються на 4 роки і зовсім очевидно, що навесні 2010 року вони повинні бути переобрані", - резюмував голова правління КВУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News