Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніков не хоче піднімати шум навколо Бандери

Понеділок, 15 лютого 2010, 20:09
Партія регіонів не хоче "піднімати шум" навколо присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Про це заявив регіонал Борис Колесніков в інтерв'ю журналу Комерсант-Влада, повідомляє прес-служба Донецького облвідділення Партії регіонів.

Відповідаючи на питання, чи будуть регіонали відкликати це рішення президента Віктора Ющенка, він сказав: "Таких прецедентів в українській історії ще не було. Якщо питання до мене, то особисто я б не став його чіпати".

"Взагалі, позбавляють якихось військових нагород чи звань тільки в тому випадку, коли людина отримала цю нагороду і стала злочинцем. А тут ситуація, коли людина мертва. Ми не схвалюємо, що йому присвоїли звання Героя. Але піднімати навколо цього шум не хочемо", - підкреслив Колесніков.

"Ясно, що в Донецьку вулиці ім'ям Бандери не назвуть, і в Дніпропетровську теж. А у Львові вже назвали, і пам'ятник є. Ну будь ласка, якщо вони хочуть, це їх регіональне самоврядування. Це демократія", - заявив регіонал.

Крім того, він наголосив, що не вважає Голодомор геноцидом.

"На початку XX століття був геноцид турків проти вірмен. А тут не було етнічних чисток або расової дискримінації. Загинули громадяни Української РСР, а не тільки українці", - підкреслив Колесніков.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: