З ЛАЗАРЕНКА ТАЄМНО ЗНЯЛИ ХАБАРІ ТИМОШЕНКО

Четвер, 18 лютого 2010, 11:59


Генпрокуратура таємно від громадськості ще у 2008 році закрила кримінальну справу проти Павла Лазаренка за отримання хабарів від подружжя Тимошенків.

Про це заявив на прес-конференції екс-заступник генпрокурора Микола Обиход, який був куратором справи Юлії Тимошенко.

"Як стало відомо, ще 12 березня 2008 року Генпрокуратура закрила кримінальну справу щодо Лазаренка в частині отримання хабарів від подружжя Тимошенків. Це рішення було приховано від громадськості, яка до цього часу про нього не знала", - сказав Обиход.

Він нагадав, що українською Генпрокуратурою Лазаренко був притягнутий до відповідальності за отримання хабарів від Юлії та Олександра Тимошенків у розмірі 86 мільйонів доларів.

Закриття справи про отримання Лазаренком хабарів від подружжя Тимошенків дозволило адвокатам екс-прем'єра стверджувати в американських судах, що уряд України не має претензій до Лазаренка, окрім 15 мільйонів доларів.

Обиход зазначив, що ці 15 мільйонів доларів були отримані на рахунки Лазаренка не від подружжя Тимошенків, а від інших фігурантів справи.

При цьому Обиход розповів, що генпрокурор Олександр Медведько особисто підписав лист на ім'я адвоката Лазаренка Марини Довгополої про закриття справи проти Лазаренка в частині хабара від подружжя Тимошенків.

"Цей лист американські адвокати Лазаренка використовують як доказ того, що Україна не може претендувати на кошти, арештовані в США на рахунках Лазаренка", - заявив колишній заступник генпрокурора.

"Чому сам Медведько підписав цього листа, надавши тим самим особливої ваги відмові України від цих коштів, - це запитання без відповіді", - сказав Обиход.

За його словами, в Україні залишається відкритою справа відносно Лазаренка, однак у ній більше не фігурують епізоди щодо отримання хабарів від подружжя Тимошенків.

Як відомо, кримінальна справа відносно Юлії Тимошенко щодо давання хабара Лазаренку була закрита одразу після "помаранчевої революції" у січні 2005 року тодішнім генпрокурором Святославом Піскуном.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...