Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" чекають заяви Тимошенко - про майбутнє

Понеділок, 22 лютого 2010, 08:36


Фракція "НУ-НС" готова зберегти коаліцію з БЮТ і Блоком Литвина, але Юлія Тимошенко повинна зробити заяву про свій вибір.

Про це заявив депутат "НУ-НС" Давид Жванія в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні", записаному в минулу п'ятницю.

"Фракція НУ-НС готова зберегти коаліцію, але Тимошенко повинна зробити заяву про своє політичне майбутнє. Де вона - в опозиції? І до кого?", - сказав він.

"Зараз опозиція - це саме Партія регіонів, супротивники БЮТ. І якщо Юлія Тимошенко визнає поразку, то вона повинна заявити про це", - вважає Жванія.

"Я не знаю, що вона робитиме, і всі ми чекаємо, коли Тимошенко заявить свою позицію. Уся країна цього чекає. Поки що усе, що вона робить, - це затягує час, тому що не знає, що робити далі", - сказав він.

Жванія зазначив, що "під час і після виборів Тимошенко намагалася самостійно вести дискусію як із членами, так і з окремими групами фракції НУ-НС, при цьому не визнаючи ні раду коаліції, ні фракцію як орган".

"Ми ж дотримувалися всієї можливої коректності до основного кандидата в президенти від коаліції - Юлії Володимирівни. Тому не дали згоди на підтримку жодному з членів фракції, які балотувалися на посаду глави держави (а це і Яценюк, і Гриценко, і Костенко, і Ющенко). А нашу коректність чомусь сприйняли як слабкість", - сказав він.

За словами представника групи "Народної самооборони" у блоці, "враження того, що НУ-НС розвалився до мікроскопічних одиниць і торгується, було створене штучно".

"Ми не вороги Юліх Володимирівни, ми - звичайні якісні політики. Тому заявляємо: нехай Тимошенко визначиться, прийме рішення, і виходячи з її позиції ми знайдемо своє місце в парламенті", - заявив Жванія.

"Я вірю в те, що наша фракція доведе, що вона консолідована, і прийме рішення на підставі своїх же можливостей", - додав він.

"При цьому ми готові йти на вибори. Ми цього не боїмося. Коли я сказав про консолідацію, я мав на увазі, що НУ-НС - різношерста фракція, іноді з діаметрально різними думками, але ми зобов'язані об'єднатися незважаючи на те, яке рішення буде прийняте", - підкреслив Жванія.

На його думку, дострокові вибори ВР "можливі, якщо коаліція не буде сформована", але тоді "країна вплутується в чергову гонку, вони повинні розуміти - це ще на рік". "Особисто я думаю, що ми не маємо на це права", - сказав Жванія.

При цьому він зазначив, що не знає, яким може бути формат нової коаліції у випадку розвалу нинішньої, але його фракція готова вести переговори з Партією регіонів і Блоком Литвина, а з комуністами "переговори не вели і не будемо".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...