Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл: Ціна коаліції для Януковича виросла

Понеділок, 22 лютого 2010, 15:26
Коаліція з НУНС для Віктора Януковича стала дорожчою, вважає Тарас Чорновіл.

"Коаліція між регіоналами і НУНС була абсолютно реалістичною в перші дні після другого туру", - сказав він на прес-конференції в понеділок, повідомляє Ліга.net.

Чорновіл додав, що на даний момент ситуація ускладнена низкою заяв, які встиг зробити Янукович після перемоги на виборах.

"Мені здається, що напевно тому ж Кириленку (лідеру групи "За Україну") легше з'їсти свій капелюх, ніж об'єднатися з Януковичем, якщо той не дезавуює свої заяви, скажімо, про другу державну мову або про газотранспортний консорціум", - зазначив він.

За його словами, наразі ціна такої коаліції значно зросла.

"Тепер Януковичу, який тоді міг взяти нахрапом всю "Нашу Україну", доводиться дискутувати з кожним окремо... А з усіх цих розмов в кожній групі виникає окрема тема: а що ви нам тепер дасте? Тому що тепер потрібно платити ще й за сором", - сказав він.

Чорновіл прогнозує, що тепер регіоналам доведеться віддати нашоукраїнцям весь гуманітарний блок в уряді, а також поділитися посадами в деяких інших сферах.

"Дуже багато охочих, і тепер вже цілісних переговорів не буде, потрібно вести переговори з кожним окремо. Шанси створити таку коаліцію є, але Янукович повинен зробити задній хід з кількох заяв і дезавуювати їх, а це складно", - зазначив депутат.

Говорячи про перспективи коаліції з БЮТ, Чорновіл зазначив, що чекав її появи ближче до жовтня, але після перенесення місцевих виборів питання "зависло".

"Ця коаліція не може бути створена до місцевих виборів. Місцеві вибори - це лакмусовий папірець і для Партії регіонів, і для БЮТ щодо їхньої подальшої підтримки... І програти місцеві вибори з тріском у своїх регіонах ні ті, ні інші не можуть собі дозволити", - зазначив він.

При цьому Чорновіл підкреслив, що створення ідеологічно ворожої коаліції до проведення місцевих виборів досить проблематичне, особливо для Януковича, на електоральному полі якого з'явився конкурент в особі Сергія Тігіпка.

"Зараз питання зависло, хоча, якщо вони домовляться між собою, що місцеві вибори проведуть в 2012 році... то за таких обставин можливе створення такої коаліції і до місцевих виборів", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: