Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-голова ЦВК каже, що зрив виборів малоймовірний

Середа, 3 лютого 2010, 07:18
Зриву виборів через відкликання членів виборчих комісій маловірогідний та невигідний обом кандидатам у президенти.

Таку думку висловив екс-голова Центрвиборчкому Ярослав Давидович в інтерв'ю "Німецькій хвилі".

Він пов'язує відповідні побоювання та ризики з недосконалим законом про вибори, у можливість корекції якого перед другим туром він не вірить.

"Залишилося три дні. Я вважаю, що цю виборчу кампанію, цей хрест слід нести до кінця", - сказав Давидович.

Проте він впевнений, що ЦВК отримала серйозний урок 2004 року і "ніхто з її членів не наважиться ризикувати своєю репутацією та своїм майбутнім сьогодні".

Всіх цих проблем з організації виборів, на думку Давидовича можна уникнути, якщо формувати місцеві та центральну виборчі комісії не з представників політичних партій, а, як в більшості країн Євросоюзу, з представників місцевої влади, фахівців та науковців.

Як відомо, представники команд кандидатів у президенти Віктора Януковича та Юлії Тимошенко заявляють про можливий саботаж 2-го туру виборів 7 лютого через заборону виходити на роботу членам виборчих комісій від того чи іншого кандидата.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера назвав такий сценарій теоретично можливим. Він зазначив, що вчасний прихід на роботу всіх членів виборчкомів всіх дільниць та вчасний початок їхньої роботи є для ЦВК "питанням номер один".

А член ЦВК Жанна Усенко-Чорна висловила стурбованість щодо тенденційного розгляду комісією "документів та фактів, що свідчать про позиції тільки однієї сторони".

Вона заявила, що Центрвиборчком має бути "неупередженим арбітром і брати до уваги і зважувати всі матеріали і факти".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: