Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бондар упевнений, що Ющенко відібрав у нього крісло за підтримку Тимошенко

П'ятниця, 5 лютого 2010, 09:00

Віктор Бондар, звільнений президентом з посади голови Дніпропетровської обласної держадміністрації, не згоден із цим рішенням.

"Я побачив цей указ (про звільнення) на сайті глави держави, і, чесно скажу, це стало для мене великою несподіванкою", - сказав він газеті "Комерсант-Україна".

"Мені ще потрібно розібратися з мотивацією звільнення, щоб сформувати свою позицію з даного питання", - додав Бондар.

За його словами, якби в секретаріаті порушили питання про його звільнення за власним бажанням, поговорили з ним, то він би "швидше за все поставився до їхнього прохання з розумінням".

"Але коли йдеться про недовіру (президент в указі посилається на пункт Конституції, у якому йдеться про відставку голови ОДА в зв'язку з недовірою, висловленою йому депутатами облради), то мені це зовсім незрозуміло!", - сказав Бондар.

"Рішення облради юридично абсолютно безграмотне, воно не відповідає юридичним нормам і безсумнівно буде оскаржено в судах. Так що рішення президента, прийняте на підставі голосування обласних депутатів, мені також незрозуміле", - заявив він.

Бондар повідомив, що в четвер, 4 лютого, "подав документи в суди і звернувся в прокуратуру, щоб вона опротестувала незаконне рішення облради".

Він також обурився, що 53 депутати Дніпропетровської облради проголосували за недовіру йому, але при цьому із секретаріату президента до нього ніхто не звертався.

"Уже починає ставати доброю традицією, що губернатора звільняють, не поговоривши з ним", - пожалівся екс-губернатор.

Однак на запитання, чи означає те, що Бондар оскаржує рішення облради, що й указ президента він також не визнає, екс-губернатор відповів: "Це окрема розмова, я поки ще не прийняв рішення щодо даного питання".

"Цей конфлікт скоріше в моральній, а не в юридичній площині, площині людських цінностей. Я розумію, що все, що відбувається, пов'язане насамперед з бажанням підтримати одного з кандидатів", - заявив Бондар.

На його думку, його заяви про підтримку кандидата в президенти Юлії Тимошенко стали причиною відставки.

"Хоча жодних сигналів про те, що це неприпустимо, до мене (зі секретаріату президента) не надходило, не було ніяких розмов на цю тему. Загалом, дивна вийшла історія", - додав Бондар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування