Компанія Фірташа загрожує енергетичній безпеці країни – "Нафтогаз"

Субота, 6 лютого 2010, 17:49
 

Компанія Centragaz Holding AG, співвласником якої є Дмитро Фірташ, намагається незаконно відібрати у "Нафтогаза" 11 млрд. куб. м газу.

Про це заявив перший заступник голови правління "Нафтогазу" Ігор Діденко на брифінгу в суботу, повідомляє прес-служба НАК.

"Компанія, співвласником якої є Фірташ, якому надзвичайно комфортно  працювалося за часів міністра Бойка і прем'єра Януковича,  хоче позбавити "Нафтогаз України" 11 млрд. кубометрів газу", - зазначив Діденко.

Так він прокоментував заяву Centragaz Holding AG про подачу до Стокгольмського міжнародного арбітражу відповідного позову проти уряду України.

За  словами Діденка, керівництво "Нафтогазу" докладає всіх зусиль, щоб захистити інтереси українських і європейських споживачів газу.

"Намагання  позбавити "Нафтогаз" 11 млрд. кубометрів газу з 18-ти, які є на сьогодні, а на кінець відкачки у зв'язку з опалювальним сезоном, ми матимемо 12-13 млрд. кубометрів газу -  це надзвичайно серйозна загроза, як енергетичній безпеці нашої держави, так і для стабільного постачання енергоносіїв на весь Євразійський континент", - заявив Діденко.

Він повідомив, що "Нафтогаз України" працює із своїми юридичними радниками  з цього приводу: "Ми беремо участь в усіх започаткованих урядом процедурах, пов'язаних з підготовкою до процесу з Centragaz".

Діденко також звернув увагу  на те, що позов Centragaz Holding AG подано до держави Україна, а не до "Нафтогазу України": "Нафтогаз" не має жодних стосунків з компанією Centragas Holding AG".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...