У Януковича знайшовся брат у Росії

Понеділок, 8 лютого 2010, 10:07

У Віктора Януковича знайшовся двоюрідний брат у Росії.

Як пише російський Комерсант, Анатолій Янукович живе вже 35 років у Череповці, і як двоюрідний брат, довгий час працював автомеханіком.

Познайомитися з братом Анатолій намагається за допомогою інтернету. Його доньки зв'язуються в соціальних мережах із синами Віктора Януковича і доводять, що не чужі, пише газета.

Кілька років назад Анатолій спробував зв'язатися з братом, виславши телеграму в його штаб з поздоровленнями з приводу виборів у Раду з приписочкою: "Янукович з Череповця". Віктор Янукович залишив телеграму без відповіді.

Під доказову базу в російських Януковичів заведена ціла папка, що зберігається в 89-літньої матері Анатолія Олександровича в селі Первомайському Дніпропетровської області. Там і фотографії діда Анатолія і Віктора, і батька останнього в дитячому віці. Є і листи Федора Януковича (батька Віктора Януковича) сестрам.

Дід Януковичів народився і половину життя прожив у Білорусії, звідки його зманили вербувальники, пообіцявши роботу під Дніпропетровськом. Уже четверте покоління нащадків Володимира Януковича працює на птахофабриці села Первомайського.

Батько Віктора Януковича, Федір, долі батьків і чотирьох сестер вирішив уникнути і пішов працювати на донецьку шахту, де в 1950 році в нього і народився спадкоємець Віктор.

"Я його трьома роками старше. Пам'ятаю з дитинства, як мама розповідала, що син у брата Федора шалапай і бешкетник росте, порятунку немає,- говорить Анатолій Олександрович.- Ще щось розповідала про Вітю, про що брат у листах писав, але тоді в мене не було особливого приводу якось це запам'ятовувати".

"Наступні років п'ятнадцять Анатолій про невідомого брата не думав, а перед весіллям, складаючи реєстр рідних і близьких, згадав. Захотів запросити, але виявилося, що Віктор сидить у в'язниці", - пише газета.

Наприкінці 90-х, коли Анатолій Янукович побачив по телевізору своє прізвище: на екрані голова адміністрації Донецької області Віктор Янукович "рішуче" усував наслідки аварії на тамтешній шахті.

З тих пір він стежить за кар'єрою брата дуже пильно.

"Я твердо знаю, що Вітя багато років не спілкується ні з ким з рідних по батьківській лінії. А ми теж не намагалися якось себе знайти. Я-то що, але ж інші двоюрідні брати і сестри... Дві його тітки живі, моя мама і тітка Ніна. Не розумію, чому вони стільки років мовчать, він же може реально допомогти, просунути. Усе наша проклята скромність. Живуть у Первомайському бідно", - заявив він.

"Мені, у свою чергу, від нього нічого не потрібно крім спілкування,- говорить Янукович, але, подумавши, продовжує: - От тільки... допоміг би на батьківщину повернутися. У мене всі ці роки туга за батьківщиною ніяк не може пройти. Тому в Дніпропетровськ я б із задоволенням повернувся", - заявляє брат Януковича.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування