Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: Європарламент продемонстрував "історичний комплекс"

Середа, 10 березня 2010, 15:30

Європарламент продемонстрував щодо лідера ОУН Степана Бандери "історичний комплекс", вважає екс-президент Віктор Ющенко.

Про це він заявив у середу на зустрічі з львівською інтелігенцією, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Європарламент продемонстрував щодо Бандери історичний комплекс - подивився на історію очима не сьогоднішнього дня" - сказав він.

Ющенко також зазначив, що в цьому питанні діалог для Європарламенту "тільки починається", і подякував облрадам західних областей України, які звернулися до Європарламенту з проханням скасувати пункт резолюції, що стосується Бандери.

Він висловив думку, що в ухваленні такого пункту резолюції по Україні була "активна сторона, яка їх всіляко ініціювала і здобрювала", але не деталізував, яка саме це була сторона.

Своє рішення про присвоєння Бандері звання Героя України Ющенко назвав усвідомленим і підкреслив, що і Бандера і Роман Шухевич наближали незалежність України, тому вони є героями.

Як відомо, Ющенко присвоїв Бандері звання Героя України. Європарламент у своїй резолюції від 25 лютого висловив жаль з приводу такого рішення і сподівання, що нове керівництво країни його скасує.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: