Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В оркестрі Азарова забагато диригентів. Пісні не буде?

П'ятниця, 12 березня 2010, 11:45

Колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник сумнівається в ефективній роботі нинішнього уряду.

Про це йдеться у коментарі Пинзеника щодо призначення уряду, переданому УНІАН.

Він вказав, що новий уряд сформовано не за функціональним принципом, а скоріше за принципом працевлаштування окремих людей.

За словами Пинзеника, логіку формування нового Кабміну важко пояснити. "Перш за все, звертає на себе увагу велика кількість "диригентів": поряд з прем’єр-міністром цю функцію покладено ще на шістьох віце-прем’єр-міністрів", - наголосив він.

"Одна й та ж функція розпорошена між різними виконавцями, що розмиває відповідальність. Хто в уряді відповідає за аграрний сектор - міністр аграрної політики чи віце-прем’єр з аграрних питань? Якщо міністр, то не потрібен віце-прем’єр, якщо віце-прем’єр, не потрібен міністр", - переконаний екс-урядовець.

Те саме, за його словами, стосується й питання: хто куруватиме економіку - віце-прем’єр чи міністр економіки.

При цьому, що й сама економіка "розбита" в уряді між вісьмома міністрами, а проблема енергетики закріплена за двома відомствами: енергетики та вугільної промисловості, над якими є ще один відповідальний за це член уряду - віце-прем’єр-міністр.

На переконання Пинзеника, для ефективної роботи країні потрібен функціональний уряд, у якому має бути один "диригент" - прем’єр-міністр, кожна функція закріплена за одним відповідальним – міністром, а всі робочі органи, які забезпечують виконання цієї функції, підпорядковані безпосередньо міністрові.

"Наприклад, коли податкову, митницю куруватиме міністр фінансів. У такому уряді достатньо 13-14 міністрів та одного прем’єр-міністра. В нинішньому ж складі їх 29", - підсумував Пинзеник.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: