Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк створить свою опозицію: "колгоспу точно не буде"

Середа, 17 березня 2010, 08:39

Нардеп Арсеній Яценюк збирається оголосити про створення другої парламентської опозиції і планує організувати новий політичний проект на базі фракції НУНС.

Про це він розповів в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

За словами Яценюка, БЮТ і низка депутатів НУНС поспішили оголосити себе "єдиною" опозицією "щоб отримати доступ до посад у парламентських комітетах".

"Але в багатопартійній країні не може бути єдиної опозиції! Це можливо в США, де є республіканці і демократи: якщо одні при владі, то зрозуміло, що інші – в опозиції. Тому на розгляд у парламент внесені зміни, які зруйнують монополію на опозицію", - заявив він.

На запитання, чи збирається і він створити тіньовий уряд, і хто в нього увійде, лідер "Фронту змін" відповів:

"Склад уряду буде представлений через два тижні. Робота уже ведеться. Ось у мене на столі документ під заголовком "Можливі члени опозиційного уряду". Там 27 прізвищ. Але поки я вам їх не назву".

Яценюк наголосив, що "опозиція – це не тільки парламентська діяльність".

"Опозиція не може бути обмежена регламентом. Це маячня! Опозиція – це політична діяльність, вона не вкладається у рамки парламенту", - заявив Яценюк.

"Воднчоас переговори з НУНС (про створення опозиції у Верховній Раді) я веду. Фракція НУНС сама в цьому (створенні опозиції) зацікавлена", - повідомив він.

Яценюк зазначив, що є "розбіжність між заявами і реальними діями" – зокрема, у групі Віктора Балоги, яка заявляла про намір працювати з коаліцією, а насправді не голосувала за уряд: "Реальні дії для мене важливіші".

"Я зустрічаюся з усіма – і з В'ячеславом Кириленком, і з групою Віктора Балоги. Найголовніше завдання, яке я бачу сьогодні, – домогтися, щоб фракція працювала спільно і приймала консолідовані рішення щодо голосувань", - сказав він.

"До речі, я думаю, що результат переговорів із цього приводу ми побачимо під час голосування за проект змін до регламенту. І лише виконавши завдання першого етапу, ми перейдемо до другого – до консолідації фракції навколо нового політичного проекту", - додав Яценюк.

На запитання, які він бачить механізми співпраці з опозицією від БЮТ, Яценюк заявив: "Опозиційного колгоспу точно не буде. А механізми будуть тільки після того, як кожен оголосить свою програму".

Він також припустив, що посади в парламентських комітетах будуть перерозподілені наступного місяця, "при цьому також зміниться керівництво частини комітетів, які не входять в опозиційну квоту".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування