Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу доповіли, що Тимошенко і Турчинов завдали збитків на 20 мільярдів

Середа, 17 березня 2010, 22:31

Юлія Тимошенко та Олександр Турчинов поточного року завдали країні збитків на 20 мільярдів гривень.

Про це заявив глава Рахункової палати Валентин Симоненко під час зустрічі з президентом Віктором Януковичем, повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Симоненка, ці збитки були заподіяні особистими розпорядженнями екс-прем’єра та екс-першого віце-прем’єра, або так званими протокольними рішеннями, без прийняття відповідних постанов Кабміну, по питанню тендерних закупівель.

"Те, що скоєно злочин, – це стовідсотково. Тепер, щоб рухатися вперед, треба, щоб було і покарання за результатами скоєного злочину", – заявив глава Рахункової палати.

"Також він поінформував президента, що бюджет–2009 не виконано за жодним з показників", - йдеться у повідомленні.

"А ті показники, що хоч якось підходять за нормами закону, практично сфальсифіковані. Особливо це стосується зовнішніх запозичень, виплат зарплат, а також роботи Пенсійного фонду", – наголосив глава Рахункової палати.  

Відповідаючи на питання президента, ким саме були сфальсифіковані ці дані, Симоненко сказав: "Колишнім урядом, котрий керував країною у 2008 – 2009 роках".

Крім того, під час цієї зустрічі було обговорено питання підготовки бюджету –2010 та боротьби з корупцією у бюджетній сфері.

"Безумовно, те, що бюджет поточного року готується зі значним запізненням, дуже погано. Але нам обов’язково треба врахувати всі недоліки бюджету –2009, а також ту надскладну ситуацію, яка є зараз в економіці країни", – наголосив Янукович.

Президент зазначив, що перевантаження підприємств, майже половина з яких є збитковими, додатковими податками – неприпустимо.

Янукович також наголосив на необхідності раціонального використання наявних у держави коштів за пріоритетними напрямками, які повинні бути визначені у бюджеті –2010, йдеться у повідомленні.

"Президент доручив главі Рахункової палати тримати на жорсткому контролі це питання", - повідомила прес-служба глави держави.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування