Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські зоопарки просять у Януковича 120 мільйонів

Понеділок, 22 березня 2010, 16:55

Шість українських зоопарків звернулися до президента Віктора Януковича і прем'єра Миколи Азарова з проханням про фінансову допомогу.

Про це йдеться у відкритому листі, підписаному директорами Київського, Харківського, Миколаївського, Одеського, Рівненського та Черкаського зоопарків, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Крім власних коштів, потреба зоопарків загальнодержавного значення у бюджетних асигнуваннях в 2010 році на утримання, наукову, просвітницьку діяльність природоохоронної спрямованості, капітальні вкладення становлять 121,8 млн.грн.", - йдеться в листі.

Найбільші суми просять Київський, Харківський і Миколаївський зоопарки - 42,6 млн. грн., 30 млн.грн. та 27,2 млн.грн. відповідно.

"Оплата праці співробітникам зоопарків здійснюється за найнижчими розрядами Єдиної тарифної сітки, розробленої Міністерством культури і туризму, де зовсім не враховується те, що зоопарки - об'єкти підвищеної небезпеки, де містяться унікальні колекції диких тварин, для обслуговування яких необхідні фахівці відповідного профілю з високою кваліфікацією і рівнем знань. На даний час середня зарплата по зоопарках України становить 900 грн.", - зазначили керівники зоопарків.

У листі також йдеться про те, що ще з часів СРСР зоопарки разом з цирками, театрами та бібліотеками належали до сфери управління Міністерства культури і туризму, в якому "зараз немає жодного фахівця, який би розумів, що таке "зоопарк".

У зв'язку з цим керівники зоопарків вважають за доцільне передати функції управління ними Міністерству охорони навколишнього природного середовища, оскільки "саме на цей орган центральної виконавчої влади покладені такі завдання, як забезпечення реалізації державної політики у сфері охорони тваринного і рослинного світу, розвитку заповідної справи, формування, збереження та використання екологічної мережі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...