Українські геї просять Януковича про допомогу

Середа, 3 березня 2010, 16:26

Представники гей-руху просять президента Віктора Януковича забезпечити в Україні громадянську рівність для сексуальних меншин.

Про це йдеться у зверненні до Януковича представників 25 молодіжних, правозахисних, гей-лесбійських, благодійних організацій.

"Ви стали першим українським політиком, який висунув законодавчі ініціативи з забезпечення цивільної рівності геїв і лесбіянок", - заявляють автори відкритого звернення, "маючи на увазі законопроект тоді ще Януковича-прем'єра, що передбачав заборону дискримінації на підставі секс-орієнтації у сфері трудових відносин".

Автори звернення закликають президента та інститути громадянського суспільства до спільного виконання двох основних завдань.

"Перша з них - це забезпечення в Україні повної громадянської рівності для ЛГБТ, перш за все - шляхом прийняття комплексного антидискримінаційного законодавства і легалізації існуючих одностатевих сімей", - йдеться у зверненні.

"Друге завдання - це забезпечення соціального комфорту для гомосексуальних, бісексуальних та трансгендерних громадян, в першу чергу, через подолання гомофобії та викорінення упередженого, стигматизуючого ставлення до ЛГБТ", - заявляють представники меншин.

Вони зазначають, що "нова влада - це не лише нові надії, але й новий розрахунок".

"Ми розраховуємо на прагматизм нового президента. Прагматизм - це саме той фактор, завдяки якому західні країни розвернулися свого часу обличчям до своїх гомосексуальних громадян", - сказав лідер Гей-Форуму України Святослав Шеремет.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування