Депутати дозволили принижувати українців

Вівторок, 9 березня 2010, 18:07

Верховна Рада відмовилася ввести кримінальну відповідальність за приниження гідності українського народу посадовими особами.

За ухвалення відповідного проекту закону проголосували 170 депутатів з 226 необхідних.

Законопроектом пропонувалося встановити кримінальну відповідальність за приниження гідності українського народу для посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування.

Згідно з документом, вчинення таких дій мало каратися накладанням штрафу від 250 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Порушенням гідності, згідно з документом, вважаються "будь-які публічні дії, спрямовані на паплюження національних традиційних духовно-культурних, морально-етичних цінностей, етнічної самобутності та історичної пам’яті українського народу, що підривають його авторитет серед інших народів та ганьблять почуття його самоповаги".

Під час розгляду законопроекту автор документу, депутат від Блоку Литвина Олег Зарубінський ображався, що ЗМІ називають депутатів "тушками".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування