Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якби не МВФ, Україна б не уникла дефолту?

Четвер, 1 квітня 2010, 16:00


Найскладнішим періодом кризи для України був квітень-травень 2009 року і якби не кошти МВФ, дефолту було б не уникнути.

Про це сказав колишній виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський в інтерв'ю газеті "Дело".  

"Не буду заперечувати: імовірність дефолту торік була дуже високою. Найскладнішим періодом для країни, безумовно, був квітень-травень минулого року", - зізнався він.

"Скажу відверто, якби тоді МВФ не погодився надати частину II траншу стабілізаційного кредиту в бюджет ($1,5 млрд. з $2,6 млрд.), дефолт був би неминучий", - сказав Уманський.

Він зазначив, що "зараз дуже неприємно спостерігати за тим, який "щедрий" щодо Кабміну Миколи Азарова Національний банк".

"Усього за 10 днів він (НБУ) видав на потреби уряду 4,5 млрд. грн.: перерахував у скарбницю 1 млрд. грн. перевищення власних кошторисних доходів над витратами; інші кошти були надані комерційним банкам у вигляді рефінансування і для монетизації ОВДП у статутних фондах під викуп розміщених Мінфіном облігацій", - зазначив Уманський.

"Якби в Кабміну Тимошенко була така ж тісна співпраця з НБУ, як зараз, багатьох проблем торік удалося б уникнути", - упевнений він.  

Уманський на "100%" упевнений, що якби екс-прем'єр Юлія Тимошенко подала у відставку в середині 2008 року, перед кризою, зараз вона б керувала державою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: