Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ківалова звинуватили Венеціанську комісію в порушеннях

Субота, 10 квітня 2010, 10:40

Висновок Венеціанської комісії по проекту закону про судовий устрій і статус суддів був прийнятий із численними процедурними порушеннями.

Це може поставити під сумнів його цінність в цілому, зазначається в коментарі прес-служби новопризначеного заступника члена Венеціанської комісії від України Сергія Ківалова, текст якого наводить "Дзеркало тижня".

"Процес підготовки Венеціанською комісією висновку №550 був щонайменше дивним, що ставить під питання сприйняття його як європейського стандарту", — йдеться у повідомленні.

"Згідно з регламентом ВР, матеріал для експертизи — це порівняльна таблиця, яка включає як текст законопроекту, затверджений парламентським комітетом, так і 809 поправок, внесених депутатами", — стверджується в коментарі.

"Кожна поправка, як і законопроект, підлягає голосуванню в парламенті. Замість отримати у ВР автентичний текст матеріалу експертизи, чиновники з європейського проекту витребували його в Міністерстві юстиції, а до Венеціанської комісії передали тільки його частину, певне, "втративши" 809 поправок дорогою".

На думку авторів повідомлення, ще одним порушенням процесу підготовки висновку Венеціанської комісії була участь у роботі сторонніх фахівців.

"Всупереч статуту Венеціанської комісії, разом із членами та заступниками членів комісії Гамільтоном і Сухочкою, до підготовки були допущені сторонні фахівці Гасс і Пеллонпяа, які вже мали готовий свій власний висновок, ціла низка положень якого перекочувала у висновок Венеціанської комісії №550", - зазначається в повідомленні.

В документі нагадується,  що його вперше було оприлюднено в Києві спільно з керівництвом проекту TEJSU, 5 лютого 2010 року "під шумок" виборчого процесу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...