Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна підготує лист МВФ. Соцвиплати не уріжуть, а "відіграються" на багатих?

Вівторок, 13 квітня 2010, 08:48

Україна й Міжнародний валютний фонд протягом 2 тижнів підготують лист, на підставі якого буде ухвалено рішення про подальшу співпрацю.

Про це заявив президент України Віктор Янукович на прес-конференції у Вашингтоні в ніч на вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні відбулися плідні переговори з місією Міжнародного валютного фонду. Було прийнято рішення підготувати разом із Міжнародним валютним фондом лист від імені України про поновлення роботи. Ми визначили термін - не більше двох тижнів", - сказав він.

За словами Януковича, на зустрічі досягнуто домовленості розглянути цей лист "швидко і на умовах, які вже були відпрацьовані".

"Йдеться не лише про програму 2010 року, а йдеться й про програму 2011 року", - сказав він.

Президент України також заявив, що проект держбюджету на 2010 рік містить джерела скорочення бюджетного дефіциту до 6%, але не за рахунок заморожування соціальних виплат.

"У мене є проект бюджету, я навіть вам його покаджу (журналістам) - усі наші розрахунки, за рахунок чого ми скоротимо дефіцит бюджету до 6%. Це умова МВФ. Але не йдеться про те, що ми повинні заморозити соціальні виплати", - сказав Янукович.

Він запевнив, що в Україні в обов'язковому порядку буде виконуватися закон про соціальні гарантії.

Водночас, за словами президента, скорочення дефіциту держбюджету буде здійснюватися за рахунок оптимізації витрат, скорочення адміністративного персоналу.

Зокрема, Янукович зазначив, що для пенсіонерів пенсія не перевищуватиме 10 тис. грн.

"У податковій системі також будемо шукати можливість збільшити податки там, де це не буде ущемляти можливості нашої економіки, наприклад за рахунок багатих людей", - сказав Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...