Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В ООН відзначили корисність України

Вівторок, 13 квітня 2010, 22:42
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун вважає корисним досвід України у сфері ядерних технологій.

Про це він сказав під час зустрічі з президентом України Віктором Януковичем у вівторок у Вашингтоні.

"Участь України (у саміті з ядерної безпеки) є важливою, оскільки в України є досвід і вона має можливість поділитися цим досвідом", - сказав Пан Гі Мун.

У свою чергу, Янукович відзначив, що для України участь у такому саміті є "найважливішою" як для країни, яка має високозбагачений уран, атомні електростанції і наукові станції, на яких є атомні реактори.

Україна, за словами президента, шукає можливості "як перейти на нові технології".

Президент в ході зустрічі також вказав на необхідність звернення до країн-донорів про відновлення співпраці щодо об'єкту "Укриття" на Чорнобильській АЕС.

У зв'язку з цим Янукович підкреслив, що планує в рамках саміту озвучити цю пропозицію під час зустрічі з генеральним секретарем МАГАТЕ.

"Вирішення цього питання є важливим через наближення 24-ї річниці Чорнобильської трагедії та підготовки до 25-ї річниці", - сказав глава української держави.

Президент запропонував провести конференцію за участю України, Росії, Білорусі з нагоди 25-ї річниці Чорнобильської трагедії.

Крім того, Янукович запросив генсека ООН Пан Гі Муна відвідати Україну. У відповідь генсек сказав, що "обов'язково скористається цією можливістю".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування