У Тимошенко побачили, як Янукович поставив хрест на дослідженнях

Середа, 14 квітня 2010, 22:48
Після відмови від високозбагаченого урану українська наука буде позбавлена можливості його досліджувати.

Про це заявив колишній перший віце-прем'єр Олександр Турчинов в ефірі 5 каналу.

"Як тільки Україна відмовиться від високозбагаченого урану, ми уже за жодних умов не зможемо завезти його на територію України...Наша наука буде позбавлена взагалі можливості вивчати, досліджувати це питання", - сказав він.

"Відібрати у України високозбагачений уран - це, фактично, поставити хрест на наукових розробках у цьому напрямку", - підкреслив Турчинов.

"Це надто висока ціна за 5 хвилин розмови з Обамою, і за те, що США, які завжди виступали захисником демократії в усьому світі, заплющують очі на те, що у нас неконституційним шляхом створена більшість", - зазначив він.

"Високозбагачений уран у нас зберігався не на військових базах, тобто не використовувався для розробки або технічного забезпечення якихось військових програм", - підкреслив колишній урядовець.

За словами Турчинова, цей уран "знаходився у науково-дослідних інститутах".

"В мене дуже неприємне відчуття, що Україну принижують...Дуже неприємно, що Україну розглядають як державу, яка може потенційно сприяти терористам", - зазначив він.

"У нас не було випадків, коли з охороняємих об'єктів або з атомних електростанцій, або з НДІ хоч грами пропадали урану або радіоактивних елементів", - підкреслив Турчинов.

Як відомо, у понеділок під час переговорів з президентом США Бараком Обамою президент України Віктор Янукович заявив про намір Києва повністю ліквідувати свої запаси високозбагаченого урану до 2012 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: