Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєву не вдалося з першого разу взяти Раду

Четвер, 15 квітня 2010, 12:13

Верховна Рада ухвалила за основу програму економічно-соціального розвитку на 2010 рік.

За це рішення проголосувало 242 депутати, зокрема, 171 регіоналів, 10 БЮТівців, 13 НУНСівців, 25 комуністів, 19 депутатів з Блоку Литвина, 4 позафракційних.

Депутати також доручили профільному комітету підготувати цю програму для ухвалення в цілому за скороченою процедурою.

Представляючи програму, перший віце-прем'єр Андрій Клюєва заявив:

"Ми працюємо рівно 1 місяць. За місяць ми подивилися, в якій ситуації ми знаходимося, відпрацювали програму, підготували на її базі проект бюджету. Якщо планомірно працювати, то ми ці документи повинні були готувати півроку. Але час не чекає, країна у небезпеці... Уряд наразі працює з коліс".

На питання опозиції, чому Партія регіонів не проголосувала за свої зміни до закону про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям і чи буде вона виконувати свої обіцянки про підвищення соцстандартів, Клюєв відповів:

"Я знав, що буде таке запитання. Я підготувався. У проекті бюджету всі ці стандарти і гарантії є, підвищення є. І мінімальна зарплата, і пенсійні виплати. Ми будемо підвищувати всі соцстандарти, які є, згідно з чинним законодавством".

Клюєв також зазначив, що уряд бачить своїм пріоритетом вкладання державних ресурсів в інфраструктурні об'єкти - будівництво доріг, готелів тощо під проведення "Євро-2012".

"Почнемо будувати - почнемо нормально жити!", - сказав він.

Крім того, за словами Клюєва, програма передбачає зниження податкового тиску на малий та середній бізнес.

"Податки треба знижувати. Ми будемо готувати проекти законів, щоб знизити податковий тиск на наші підприємства... Тоді оживиться внутрішній ринок, почнуть працювати люди і отримувати зарплату", - сказав він.

На питання одного з опозиціонерів, які прибутки отримують "ті, хто керують Нацбанком", Клюєв відповів:

"Я ніколи не цікавився, скільки заробляє голова Нацбанку, його заступники. Я можу сказати одне: свою зарплату я перераховую бездомним дітям. Я думаю, що багато депутатів і членів Кабміну достатньо забезпечені, і вони роблять те саме".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: