Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Україна мусила здати збройовий уран

Четвер, 15 квітня 2010, 22:49
Відмова від високозбагаченого урану є виконанням домовленостей про відмову України від ядерної зброї.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

"Коли втрачаєш голову, то по волоссю плакати не доводиться. Україна, коли відмовилася від свого ядерного потенціалу, то вона зобов'язана була виконати всі аспекти цих домовленостей, включно про відмову від високозбагаченого урану", - зазначив він.

"Маючи технології отримання високозбагаченого урану за півроку, як кажуть спеціалісти, можна створити атомну бомбу", - наголосив Литвин.

"Але коли Україна підписала відповідний документ, здала ядерну зброю, то вона повинна була виконати, і це було зафіксовано, позицію щодо високозбагаченого урану", - сказав спікер.

За його словами, "це виконання тих домовленостей, які були досягнуті раніше".

"Зрозуміло, що наявність високозбагаченого урану, можливо, декому давала відчуття причетності до ядерної еліти, але у бідній країні, я думаю, це не є те, що дозволяє демонструвати свою велич", - сказав Литвин.

Водночас він вважає, що коли Україна на початку 90-х років відмовлялася від ядерної зброї, то треба було "діяти за відомим принципом - спочатку гроші, потім стільці".

"Україні багато чого пообіцяли, але далеко не все виконали", - заявив спікер.

Як відомо, у понеділок під час переговорів з президентом США Бараком Обамою президент України Віктор Янукович заявив про намір Києва повністю ліквідувати свої запаси високозбагаченого урану до 2012 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: