Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат НУНС готується боротися на місцевих виборах своїм "фронтом"

Понеділок, 19 квітня 2010, 09:49

У суботу в Києві відбувся перший з'їзд партії "Українська платформа", створеної депутатом НУНС Павлом Жебрівським.

На ньому Жебрівський оголосив про прихильність своєї партії, зареєстрованої в березні 2009 року, національно-демократичним ідеалам, пише "Комерсант-Україна".

На з'їзді очікувалася присутність VIP-гостей, але з відомих широкій громадськості персон у залі були лише сам Жебрівський і нардеп Юрій Ключковський ("Наша Україна").

"Я в гості прийшов, просто послухати", - пояснив Ключковський.

Пізніше Жебрівський виправдовувався, пояснюючи однопартійцям відсутність на з'їзді Петра Порошенка: "Ви праві, він мій друг. Але він - член "Нашої України" і не вийшов із цієї партії. А питання про об'єднання (партій) на сьогодні не стоїть".

"У нас - національно-демократична філософія. Ми не хочемо жити в імперській провінції, у неукраїнській Україні!", - заявив Жебрівський присутнім.  

Не менш різкі формулювання містила і підсумкова заява з'їзду, відзначає видання.

Серед членів "Української платформи" виникли ідеологічні суперечки.

Делегат від Тернопільської області під час обговорення програми партії запропонував: "Потрібно внести в програму пункт про те, що ми виступаємо за націоналізацію всіх підприємств, створених радянським народом!", - заявив він.

На що Жебрівський відповів: "Це ж не збігається з нашою ідеологією! Права партія не лише не може говорити про це, але навіть... Загалом, це нонсенс".

Хоча представник делегації Донбасу заявив із залу: "А я згоден із делегатом від Тернопільщини. Звісно, збитковий завод можна приватизувати. Але прибуткові потрібно повернути державі. Як можна віддавати в приватні руки курку, яка несе золоті яйця?".

"Друзі, про що ви говорите? У мене складається враження... Я... я просто хотів би зрозуміти, права ми партія чи ліва?", - обурився Жебрівський.

Після цього він заявив присутнім, що відхилення від генеральної лінії партії неприпустимі.

"А в тернопільській організації й у тій, звідки другий колега, який виступав, потрібно провести дискусії на тему, що таке "право", а що таке "ліво", - сказав Жебрівський.

Ті, хто в підсумку прийме обрану партією ідеологію, зможуть брати участь у місцевих виборах за підтримкою "Української платформи", повідомив він по закінченні з'їзду.

"Наше мінімальне завдання - перемога в 3 облрадах і 15 райрадах. І не лише у Західній Україні", - додав Жебрівський.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування