Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" таки "сунуть" на Львівщину банкіра, про заміну ще думають

Понеділок, 19 квітня 2010, 10:51
Новим головою Львівської облдержадміністрації стане нинішній голова київської міськорганізації Партії регіонів Василь Горбаль.

Цю інформацію підтвердив газеті "Комерсант-Україна" заступник голови Партії регіонів, народний депутат Володимир Рибак.

Він вважає кандидатуру Горбаля найбільш дорученою: "Він там жив, його там знають".

Передбачалося, що Горбаль буде представлений президентом Віктором Януковичем області в понеділок, 19 квітня, але відповідна поїздка була перенесена.

Кандидатура Горбаля на посаду голови Львівської ОДА не викликала категоричного несприйняття в області.

Екс-голова Львівської ОДА (2005-2008 роки) Петро Олійник вважає, що це призначення "не викликає роздратування в місцевої еліти".

"Він виходець зі Львова і достатньо лояльний до інших політичних партій. Разом із тим він відданий Партії регіонів, і на нього можуть покластися в центрі", - сказав Олійник.

Зі свого боку, представники місцевих організацій політичних партій чекають від нового губернатора пропозицій про співпрацю.

"Однозначно, такі консультації (про співпрацю) будуть проводитися з усіма політичними силами, представленими в облраді", - повідомив голова львівської облорганізації "Нашої України", народний депутат Володимир В'язівський (НУНС).

"Що запропонує новий голова області і як він буде діяти - подивимося. Пробним каменем для нього стане святкування 9 Травня у Львові", - додав він.

У свою чергу, львівські однопартійці Горбаля висловили сподівання, що новий губернатор буде формувати свою команду винятково з мешканців області.

"Не думаю, що для формування команди Горбаль привезе із собою людей з Києва", - заявив голова обласної організації ПР Петро Писарчук.

Про те, хто очолить київську організацію ПР, у партії поки не говорять.

"Ми будемо визначатися після з'їзду (відбудеться 24 квітня)", - зазначив Рибак.

Він спростував інформацію про можливе призначення на вакантну посаду сина секретаря Ради національної безпеки й оборони Раїси Богатирьової Олександра. "Ніколи і ніким це не обговорювалося", - запевнив Рибак.

Раніше "Українська правда" з посиланням на свої джерела повідомляла, що Львівську ОДА має очолити Горбаль.

Він народився у Львові. Здобув популярність як голова правління ВАТ АБ "Укргазбанк". Із 2002 року - почесний президент банку. Народний депутат IV, V і VI скликань.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: