Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС обіцяє витягти українців з Лондона

Понеділок, 19 квітня 2010, 20:54
У МЗС України обіцяють зробити все можливе для якнайшвидшого вирішення ситуації з українцями у Великій Британії.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики відомства Олег Волошин.

"Ситуації з українцями в Лондоні дійсно приділяється величезна увага і буде зроблено все можливе для якнайшвидшого їх повернення на Батьківщину", - сказав він.

Волошин додав, що посольство України в Лондоні вживає всіх необхідних заходів для вирішення цього інциденту і перебуває в постійному контакті з імміграційною службою Великобританії для надання максимального сприяння громадянам України.

Як відомо, українські пасажири, які опинилися заручниками погодних умов в аеропорту Великобританії, звинувачують посольство України в бездіяльності.

"Ще в суботу в посольстві України нам пообіцяли, що "почнеться робочий день, і всі питання будуть вирішені, а поки, крім офіційної, ноти ми нічого не можемо зробити", - сказав один з українських пасажирів.

За його словами, ситуація ускладнена тим фактором, що шенгенська віза оформляється в посольствах Франції та Бельгії. Так, у французькому посольстві українським пасажирам запропонували оформити транзитну візу з умовою вильоту на іншому літаку.

"Але це не можливо, літаки взагалі не літають", - сказав він.

У свою чергу в посольстві Бельгії українцям повідомили, що для розгляду їхнього питання буде потрібно від 5 до 15 днів.

Раніше, у зв'язку з виверженням вулкана в Ісландії в минулий четвер були скасовані авіарейси в аеропортах Великобританії, Ірландії, Нідерландів, Бельгії, Норвегії, Данії, Швеції та Фінляндії, оскільки викинутий в атмосферу попіл може погіршити видимість і пошкодити двигуни літаків.

Не виконуються й багато міжконтинентальних рейсів.

За даними Євроконтролю, в понеділок цивільні літаки не обслуговуються на більшій частині повітряного простору Європи.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: