Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров сподівається отримати у травні подарунок від МВФ

П'ятниця, 2 квітня 2010, 23:30
Прем`єр Микола Азаров сподівається, що нова програма співпраці з МВФ буде підписана вже у травні поточного року.

Про це він заявив, коментуючи результати роботи місії МВФ в Україні, повідомляє УНІАН.

Азаров підкреслив, що в ході переговорів була досягнута угода щодо головного елементу програми - бюджету на 2010 рік.

"Ми домовилися, що в межах, орієнтовно, 6% допускається з точки зору МВФ дефіцит бюджету. І ми також домовилися, що це наша внутрішня справа - України і українського уряду, яким чином забезпечити відповідний дефіцит бюджету", - сказав він.

"Тобто меморандум не повинен містити ніяких деталізацій, наказувати щось українському уряду і так далі. Будуть встановлені загальні параметри. Ми такою конструктивною позицією представників фонду задоволені", - зазначив прем'єр.

Він також повідомив, що в ході переговорів з місією МВФ обговорювався проект реформ, які необхідно буде провести.

Азаров підкреслив, що роботу над меморандумом з МВФ розпочата вже зараз.

"Впродовж квітня такий меморандум буде підготовлений...Таким чином, ми розраховуємо, що у травні у нас буде відновлена співпраця з МВФ", - сказав він.

Крім того, віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що планує відвідати щорічні весняні збори МВФ і Світового банку, які цього року пройдуть у Вашингтоні 24-25 квітня, і обговорити з представниками цих організацій перспективи співпраці.

"Буде збори МВФ десь 25 квітня у Вашингтоні, і тоді ми зможемо погодити всі проблемні питання", - сказав він, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Віце-прем'єр висловив надію, що спільне рішення за новою програмою співпраці МВФ і України може бути прийнято достатньо швидко після квітневих зборів у Вашингтоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...