Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада Європи хоче почути від Януковича, що буде з планами

Четвер, 22 квітня 2010, 08:35

Рада Європи хоче почути від вищих посадових осіб України фахову та політичну оцінку затвердженого раніше Плану дій РЄ для країни на 2008-2011 роки.

Рада Європи хотіла б почути її в ході візиту президента України до Страсбургу для участі у сесії ПАРЄ, заявив представник генсекретаря Ради Європи Акке Петерсон під час зустрічі з міністром юстиції України Олександром Лавріновичем 21 квітня.

За словами Петерсона, європейська сторона готова обговорювати та корегувати, відповідно до бачення нового керівництва України, плани співпраці у напрямках захисту прав людини, розвитку верховенства права, сприяння демократичним процесам.

Зокрема, зазначив представник генсека РЄ, в Європі надають особливого значення раніше започаткованій співпраці в рамках проектів із боротьби з корупцією, судової реформи тощо, повідомляє прес-служба Мін'юсту.  

Крім того, за словами Петерсона, європейську сторону цікавить позиція нового керівництва української держави щодо необхідності реформування системи прокуратури та пенітенціарної системи України.

Лаврінович, зі свого боку, заявив про незмінність прагнень України проводити реформи, у тому числі у напрямках, визначених зобов‘язаннями держави при набутті членства в Раді Європи.

Міністр запевнив представника РЄ, що Україна здійснюватиме демократичні реформи у тісній співпраці з європейськими інституціями та експертами Ради Європи.

Як відомо, з 26 по 30 квітня цього року у Страсбурзі (Франція) відбудеться весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи. У ній передбачається участь президента України Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: