Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Франції вважають, що пакт Януковича-Медведєва вигідний Європі

П'ятниця, 23 квітня 2010, 11:01
 

Французький експерт Ів Буає вважає, що підписання угоди по газу з Росією позитивно вплине на відносини з Європою.

Про це він заявив в інтерв'ю Радіо Свобода.


"Об'єктивною реальністю є те, що Україна - географічна сусідка Росії, тому в її інтересах мати з нею добрі стосунки", - наголосив він.

"До того ж, вносячи спокій у ці відносини, українці ще й розвиватимуть можливості плідної політичної співпраці з Європейським Союзом. Я гадаю, що це не суперечить одне одному", - додав він.

"Якраз утихомирення стосунків між Україною та Росією й буде запорукою стабільних і плідних українсько-європейських відносин", - пояснив експерт.

Щодо угод про продовження перебування Чорноморського флоту, він зауважив, що дехто вбачає у цьому посилення російського впливу.

"Але я сприймаю це дещо по-іншому. Україна - незалежна держава, що має свою політику сусідства. У цьому сенсі, у неї є сусідка, з якою вона має чимало спільних історичних, культурних та економічних зв'язків. З огляду на це, у тому, що ці стосунки ще й виражені в оренді кримської території для російської військової бази, я не бачу нічого шкідливого чи небезпечного", - зазначив він. 

Він також прокоментував відносини України і НАТО.

"Будьмо реалістами: двері альянсу не зачинені, але можливість України пройти крізь ці двері вже не актуальна", - зазначив він.

"Але це не означає, що слід припинити розвиток партнерства та поглиблення співпраці НАТО й України. Геополітична ситуація змінюється дуже швидко. Водночас, ніхто нині не скаже, що українці ніколи не будуть в НАТО", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: