Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЛИТВИН НЕ БУДЕ ВІДКРИВАТИ РАДУ У СУБОТУ

П'ятниця, 23 квітня 2010, 14:24

Спікер Володимир Литвин відмовив опозиції у скликанні позачергового засідання парламенту у суботу.

"Забезпечити організацію, підготовку і проведення 24 квітня позачергового пленарного засідання парламенту відповідно до вимог Регламенту Верховної Ради не є можливим", - сказано у листі Литвина на ім`я лідера фракції БЮТ Івана Кириленка, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Литвин повідомив, що матеріали з ініціативою 150 депутатів щодо скликання позачергового засідання він отримав у четвер о 13 годині 30 хвилин.

"При цьому ініціатори пропонують включити до порядку денного позачергового пленарного засідання проекти постанов № 6332 і № 6333 від 22 квітня 2010 року", - йдеться у листі.

За словами Литвина, неможливість проведення такого засідання підтвердили і результати консультацій з головами депутатських фракцій у Верховній Раді, "які засвідчили, що у позачерговому пленарному засіданні парламенту в суботу 24 квітня 2010 року не зможе взяти участь більшість депутатів, необхідна для прийняття результативних рішень".

Литвин також зазначив, що станом на 13 годину 30 хвилин 23 квітня до парламенту не надійшли офіційні тексти документів, які з огляду на суть ініціативи депутатів мають бути предметом обговорення на позачерговому пленарному засіданні.

Як відомо, БЮТ зібрав підписи 153 депутатів з вимогою провести у суботу позачергове засідання для обговорення "харківських" домовленостей Віктора Януковича та Дмитра Медведєва.

У четвер Литвин також відмовив депутатам Партії регіонів у проведенні позачергового засідання для ратифікації харківських документів.

Водночас лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявила, що навіть, якщо Литвин не скличе позачергове засідання, воно все одно відбудеться у суботу, і його вестиме перший віце-спікер Микола Томенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування