Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров знову почав "протискати" газотранспортний консорціум

Субота, 24 квітня 2010, 13:45

Зволікання модернізацією української ГТС призведе до втрати Україною свого транзитного потенціалу, вважає прем'єр Микола Азаров.

Про це він заявив журналістам під час Всеукраїнського суботника, повідомляє прес-служба уряду.

"Час - найважливіший чинник. Будь-яке зволікання у питанні створення консорціуму чи іншого шляху модернізації призводить до того, що Україна втрачає своє значення як транзитер газу", - сказав Азаров.

"До речі, і як транзитер інших вантажів: наші жахливі дороги, високі тарифи, відсутність інфраструктури відлякують перевізників. Товари пішли в обхід України. Ми наполегливо пояснюємо: зволікання - перш за все зі сторони Європейського Союзу - призведе до того, що Євросоюз буде позбавлений найнадійнішого газотранспортного маршруту - нашої газотранспортної системи", - додав він.

Прем'єр зазначив, що ні ЄС, ні Росія досі не дали практичної відповіді на пропозицію взяти участь у модернізації української ГТС.

Він нагадав, зокрема, що техніко-економічне обґрунтування газотранспортного консорціуму було готове ще 2004 року.

"Минула влада змарнувала п'ятирічку, протягом якої українська ГТС застарівала, а Росія з європейськими партнерами почала прокладати обхідні щодо України газогони", - зазначив Азаров.

Він також заявив, що Кабмін ставить перед собою завдання розвивати транзитний потенціал України.

"Наше завдання - повернути Україні значення потужної транзитної держави", - заявив Азаров.

На його думку, зараз потрібно якнайшвидше модернізувати вітчизняну газотранспортну систему, поліпшити дорожню інфраструктуру, а також внести зміни до тарифів на транспортні перевезення, оскільки вони перевищують зарубіжні тарифи, що призводить до втрати вантажопотоків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування