Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бойко: Росія скасувала "дамоклів меч"

Неділя, 25 квітня 2010, 21:09

Про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми відмінили штрафи за невибірку, які були дамоклевим мечем над нашою державою...Ми не матимемо штрафних санкцій, тих драконівських штрафних санкцій, які були підписані попереднім урядом", - зазначив він.

За словами міністра, домовленість щодо знижок на російський газ - "це розумний компроміс, який йде на користь обом державам".

"Для українських підприємств нова ціна дає можливість розвитку", - зазначив Бойко.

Він також наголосив: "Ми отримали зменшення ціни, зафіксоване міжурядовою угодою, підписаною президентами і відмінити це неможливо".

"Це керівники держав, підпис яких коштує дуже дорого, і він, як правило, виконується державами, не зважаючи на те, хто цими державами керує", - заявив міністр.

За словами Бойка, попередня ціна російського газу на перший квартал 2010 становила 304 долари за тисячу кубометрів на українсько-російському кордоні. У другому кварталі газ повинен був коштувати 334 долари, у третьому і четвертому кварталах - 342 і 347 доларів.

Міністр зазначив, що "в середньому це, приблизно, 340 доларів на рік".

Він також висловив сподівання, що не відбудеться різке підвищення ціни на нафту. "Навпаки, вона буде трохи менше, ніж зараз", - зазначив Бойко.

Як відомо, 21 квітня президент РФ Дмитро Медведєв заявив, що Росія надає Україні знижку на газ у розмірі $100 при ціні газу $330 за 1 тисячу кубометрів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: