Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

15 "тушок" тепер можуть утворити фракцію

Вівторок, 27 квітня 2010, 12:23

Верховна Рада узаконила діяльність позафракційних депутатів.

Відповідно до закону народні депутати, які на законних підставах не перебувають у складі депутатської фракції, можуть об'єднуватися в депутатську групу.

Якщо кількість позафракційних депутатів, які об'єдналися у депутатську групу, становить п'ятнадцять і більше осіб, така група користується правами фракції.

За процедурним рішенням Верховної Ради, прийнятим  не менш як третиною голосів народних депутатів від її конституційного складу, Верховна Рада може офіційно запросити або вимагати присутності на її пленарному засіданні будь-якої посадової чи службової особи, крім президента України та суддів.

Депутатські фракції, що прийняли рішення про опозиційність та набули прав опозиції,  можуть  прийняти  рішення  про  утворення  опозиційного об'єднання   депутатських   фракцій.  

Опозиційне    об'єднання депутатських  фракцій вважається  утвореним  з моменту оголошення про це головуючим на пленарному засіданні. Організація роботи опозиційного об'єднання парламентських фракцій  визначається  прийнятим  ним положенням.

Опозиційна депутатська фракція може бути членом лише одного опозиційного об'єднання. Входження опозиційної депутатської фракції до складу опозиційного об'єднання депутатських фракцій призводить до втрати такою депутатською фракцією статусу самостійного суб'єкта опозиції. 

Всі суб'єкти опозиційної діяльності на пленарному засіданні Верховної Ради мають гарантоване право на виступи своїх представників тривалістю три хвилини при розгляді таких питань:

а) про засади внутрішньої і зовнішньої політики України;

б) про програму діяльності Кабінету Міністрів України;

в) про стан виконання Державного бюджету України;

г) про відповідальність Кабінету Міністрів України;

д) про загальнодержавну програму економічного, науково-технічного, соціального, національно-культурного розвитку, охорони довкілля.

Тривалість виступів представників парламентської коаліції для відповіді на запитання і критичні зауваження опозиції, сумарно не можуть перевищувати час виступів представників від опозиції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування