Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Понаднормове світло стане дорожчим

Вівторок, 27 квітня 2010, 15:21
НКРЕ розглядає можливість введення дворівневого тарифу на електроенергію для побутових споживачів.

Про це у вівторок на круглому столі в Києві заявив заступник начальника управління цінової політики в електроенергетиці НКРЕ Руслан Кайдаш, повідомляє УНІАН.

За його словами, введення такого тарифу передбачає встановлення порога споживання на рівні 150 кВт/год на місяць.

Кайдаш повідомив, що у разі перевищення даного обсягу електроенергія буде відпускатися за новим тарифом, у разі споживання до 150 кВт/год тариф збережеться на нинішньому рівні (24 коп. за кВт/год з ПДВ).

Чиновник зазначив, що дана схема буде передбачати застосування нового тарифу лише до обсягів електроенергії, спожитим понад 150 кВт/год.

"Тобто в разі споживання 170 кВт/год споживач буде платити за новим тарифом лише за 20 кВт/год", - пояснив він.

Також Кайдаш зазначив, що на сьогоднішній день діє тариф для населення компенсує витрати, пов'язані з виробництвом, розподілом і постачанням електроенергії, лише на 27%.

У НКРЕ заявили, що введення нових тарифів за запропонованою схемою істотно не відіб'ється на витратах населення.

За даними регулятора, на сьогоднішній день понад запропонованої планки в 150 кВт/год електроенергію споживають лише 25% побутових споживачів.


За словами Кайдаша на даний час запропонована НКРЕ схема корекції тарифу проходить узгодження на рівні Мінекономіки, Мінпаливенерго, Мінфіну та Мінпраці.

Крім того, комісія і загальний представницький орган профспілок уже створили робочу групу для обговорення запропонованої схеми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...