Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія остаточно ратифікувала "пакт Януковича-Медведєва"

Середа, 28 квітня 2010, 13:35

Рада Федерації РФ ратифікувала угоду між Росією та Україною про продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ у Криму.

Таке рішення ухвалено на засіданні Ради Федерації в середу, 28 квітня, повідомляє "Інтерфакс".

Напередодні цей документ затвердили Держдума РФ і Верховна Рада України.

Тепер він надійде на підпис президенту Росії.  

Як відомо, ця угода була підписана 21 квітня 2010 року в Харкові президентами України та Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим.

Вона продовжує на 25 років починаючи з 28 травня 2017 року дію Угоди між РФ і Україною про статус і умови перебування ЧФ РФ на території України від 28 травня 1997 року. Документ також передбачає можливість автоматичного продовження дії угоди на наступні 5-річні періоди.

Угода встановлює порядок обчислення орендних платежів за перебування ЧФ. Щорічна орендна плата складається з платежів Росією в розмірі $100 млн. дол., а також із додаткових коштів, одержуваних за рахунок зниження - з дати набуття цією угодою чинності - ціни на російський газ, що постачається Україні в рамках узгодженого обсягу постачань.

Як зазначив голова комітету з оборони і безпеки, російський сенатор Віктор Озеров, "продовження дії угоди створює основу для розвитку стратегічних добросусідських відносин РФ і України, і повною мірою відповідає інтересам Росії, сприятиме зміцненню довіри і взаєморозуміння, а також розвитку і зміцненню партнерських відносин між двома державами".

"Крім цього, документ спрямовано на зміцнення позицій Росії й у цілому європейської безпеки в Причорноморському регіоні", - заявив він.

За словами Озерова, реалізація угоди не спричинить додаткових витрат із федерального бюджету Росії, бо фінансування витрат буде здійснюватися за рахунок і в межах бюджетних призначень, передбачених у федеральному бюджеті на відповідний рік.

Угода не суперечить російському законодавству, і укладена з урахуванням міжнародно-правових стандартів, зазначив він.

За даними МЗС РФ, знижка на газ для України визначена в розмірі 100 доларів від установленої чинним контрактом між "Газпромом" і "Нафтогазом України" ціни за кожну тисячу кубометрів природного газу, що постачається до України, виходячи з пільгових узгоджень обсягів цих постачань.

Ці додаткові кошти підлягають щорічному врахуванню й визнаються як зобов'язання України, що погашаються шляхом списання за виконання положень угоди про продовження термінів перебування флоту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: