Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій оскаржив свою димову справу в суді

Понеділок, 17 травня 2010, 16:50

Депутат НУНС Андрій Парубій оскаржив порушення проти себе кримінальної справи в Печерському районному суді.

Про це він заявив журналістам, повідомляє Лігабізнесінформ.

"Я сподіваюся, що український, незалежний, відповідальний суд скасує порушення щодо мене кримінальної справи", - підкреслив він.

Метою порушення даної кримінальної справи депутат вважає тиск на опозицію.

У понеділок нардеп уже побував у прокуратурі Києва, де слідчий вручив йому копію постанови про порушення справи.

"З неї я довідався, що 27 квітня я з депутатом Гримчаком вступив у змову про спільне здійснення незаконного впливу на голову Верховної Ради й інших депутатів з метою перешкоджання виконання ними службових обов'язків. У мене після цього відразу виникло закономірне запитання: кому в той день я перешкоджав?", - відзначив він.

За словами Парубія, наступна дата візиту в прокуратуру йому не відома.

"Мені сказали, що повідомлять додатково, коли і куди мені потрібно з'явитися для дачі наступних свідчень", - підсумував він.

Кримінальну справу щодо Гримчака і Парубія прокуратура Києва порушила 14 травня за фактом незаконного впливу на голову Верховної Ради і народних депутатів з метою перешкодити виконанню ними службових обов'язків.

Питання про зняття депутатської недоторканності з депутатів Парубія і Гримчака може бути розглянуте у четвер. Разом з тим, Литвин пропонує народним депутатам розібратися із ситуацією у Верховній Раді, а не за її межами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування