Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Яценюк розповів, що ховається за експромтом Путіна

Вівторок, 18 травня 2010, 22:10
Депутат від НУНС Арсеній Яценюк переконаний, що ніхто не збирається об'єднувати Газпром і Нафтогаз.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"В чому основна помилка опозиції? Нам дають певний маневр, який притягує нашу увагу. Кажуть Газпром і Нафтогаз об'єднаються, і всі починають кричати про те, що ні в якому випадку не дамо обєднання Газпрому і Нафтогазу", - сказав політик.

"А його ніхто не збирається об'єднувати. За шпальтами цієї схеми йде зовсім інше. Це те, що називається підписанням угод під столом", - зазначив Яценюк.

"А там уже під столом буде підписана чи то передача в концесію, чи то створення спільної компанії, чи то передача в управління, чи то будь-які інші механізми, які передбачають одне - контроль Росії над українськими активами", - вважає він.

Депутат переконаний, що "Україна у 2009 році дотувала РФ як по ціні на газ, так і по ціні на транзит".

За словами Яценюка, "останні заяви, які були підписані, стверджують саме те, що російська доктрина щодо втягування України у свою зовнішньополітичну сферу продовжується".

"Ніколи України не стане частиної Росії. Росія, як би вона цього не хотіла, ніколи не відновить Радянський союз", - наголосив він.

Депутат вважає, що "навіть якщо сьогодні Янукович щось підпише, немає вічних політиків і вічних угод".

За його словами, Партія регіонів і президент Віктор Янукович "подивилися на російську модель": "В принципі, їм подобається те, що весь інформаційний потік контролюється, те що опозиція є, але вона повністю контрольована, як такого соціального збудження немає".

"В Росії збудована певна форма соціальної держави з ознаками державного капіталізму. Але на чому вона тримається? Вона тримається на нафті і на газі. В України цього немає", - зазначив депутат.

"Вони хочуть створити спокійну, аморфну українську державу, де є український народ, який задоволений життям-буттям за рахунок збільшення пенсії, зарплатні і за рахунок того, що влада, начебто, все контролює. Так не буде", - заявив Яценюк.

За його словами, ця модель не приживеться в Україні тому, що в Україні є "національна самосвідомість".

Українська правда  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування