Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Герман вважає, що об'єднавча ідея Путіна ще може "зависнути в повітрі"

Неділя, 2 травня 2010, 10:44

Пропозиція прем'єра Росії Володимира Путіна об'єднати "Газпром" і "Нафтогаз України" до переговорів у Сочі "не обговорювалася", її ще треба обговорити.

Про це сказала заступниця голови адміністрації президента України Ганна Герман у коментарі "Бі-Бі-Сі".

За її словами, пропозицію Путіна про об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу", яку той висловив у Сочі під час зустрічі з українським прем'єром Миколою Азаровим, до того часу "не обговорювалася", це лише ідея, яку вони почули.

На думку Герман, цю ідею треба обговорювати з точки зору національних інтересів України.

"Треба обговорювати, сідати рахувати. Дивитися чи це прийнятно для України з точки зору її національних інтересів, а тоді коментувати", - сказала вона.

"Це - ідея, яку висловив російський президент (прем'єр Путін). Кожна ідея має право на існування. Її треба обговорювати, але лише з кута зору наших національних інтересів", - зазначила Герман.

"Якщо Україні це буде цікаво і вигідно, то можна про це продовжувати розмову, якщо - ні... Ця ідея має зависнути в повітрі", - заявила вона.

Про те, чи давав подібні директиви президент Віктор Янукович для переговорів, Герман сказала:

"Ну, знаєте, російський президент (прем'єр Путін) висловлює багато несподіваних ідей. Їх можна по-різному сприймати, можна дивуватися, можна обговорювати".

"Це (обговорення) треба робити лише з точки зору українських національних інтересів", - наголосила Герман.

"Бі-Бі-Сі" також цитує британське видання "Financial Times", яке пише, що навіть члени "нового проросійського керівництва України були здивовані пропозицією (Путіна)".

Газета цитує голову адміністрації президента Сергія Льовочкіна, що таке "обговорення не було передбачене директивами, які президент Янукович надав для переговорів".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: