Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович і Медведєв обговорили повернення Фірташа?

Четвер, 20 травня 2010, 18:56
Українські олігархи намагаються вплинути на проекти співпраці України та Росії.

Про це пише російська "Незалежна газета", коментуючи бажання України повернутися на центральноазіатський ринок газу, про що йшла мова на бізнес-форумі за участі президентів РФ і України.

Видання цитує українських експертів, які "визнали, що мова йде не стільки про міждержавні газові відносини, скільки про нові бізнес-схеми комерційних структур, близьких до української влади".

"Структури на зразок компанії - газового посередника "РосУкрЕнерго" настільки вагомі, що здатні вплинути на інші українсько-російські проекти співпраці", - пише газета.

Видання зазначає, що учасники зустрічі неофіційно визнали, що "українська влада спробувала відкрито лобіювати бізнес-інтереси комерційної структури".

"Експерти прийшли до висновку, що команда Януковича і Медведєва завуальовано обмінялися думками щодо повернення на газовий ринок компанії "РосУкрЕнерго", яку традиційно пов'язують з ім'ям її співвласника Дмитра Фірташа", - говориться у публікації.

Газета пише, що експерт з енергетичних питань Валентин Землянський допускає, що тема постачань центральноазіатського газу пов'язана більшою мірою не з державними інтересами України, а з бізнес-планами окремих компаній.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: