Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ "розкусив" Азарова і не дасть Україні грошей?

Четвер, 27 травня 2010, 15:16

Міжнародний валютний фонд може відмовити Україні у початку реалізації нової програми співпраці найближчим часом.

Про це повідомило джерело УНІАН в Україні, детально інформоване про хід переговорів України і МВФ, пише Обком.

"Сьогодні ймовірність того, що МВФ відмовить Україні у продовженні співпраці за новою програмою, становить 9 до 1", - заявив співрозмовник.
При цьому він підкреслив, що однією з основних причин можливої відмови є те, що МВФ фактично впевнений, що в держбюджеті України на 2010 рік закладено істотно занижений дефіцит.

"У МВФ розкусили, що реальний дефіцит в Україні, за підсумками року буде не 5,3% ВВП, як прийняли, а в районі 14%. Крім того, у МВФ не бачать від України вирішення проблем "Нафтогазу", намірів реформувати систему пенсійного забезпечення і підвищення ціни на газ для населення. Сьогодні, враховуючи плани провести місцеві вибори восени, на реформування пенсійної системи та підвищення ціни ніхто не піде", - сказав співрозмовник.

При цьому він зазначив, що навряд чи ситуацію може змінити позиція Росії, яка заявила про підтримку продовження співпраці, оскільки її продовженню противиться керівництво європейського департаменту МВФ.

"Позиція Росії, звичайно, важлива, проте в кінці минулого року Росія також фактично підтримувала надання Україні чергового траншу кредиту, але ситуацію переламати не вдалося. Позиція євродепартамента виявилася сильнішою", - зазначив співрозмовник.

Як відомо, уряд України веде переговори з МВФ про початок нової програми співпраці, що передбачає виділення кредиту в розмірі до 19 млрд. дол на 2,5 роки.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: