Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція: Грищенко порушив закон

Четвер, 27 травня 2010, 19:06
Заяви про те, що Україна поки не буде вступати в НАТО, суперечать Конституції і законодавству.
   
Про це заявив депутат від НУНС, лідер "Народного Руху" Борис Тарасюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Коментуючи заяви міністра закордонних справ Костянтина Грищенка про те, що вступ України до НАТО знімається з порядку денного, Тарасюк сказав, що Грищенко "порушив закон", зробивши таку заяву.

"Це законодавчо закріплене положення. Стаття закону про основи національної безпеки", - зазначив він.

"Таким чином, говорити про цю заяву, як про таку, що має хоча б якусь легітимність, немає ніяких абсолютно підстав", - підкреслив екс-міністр закордонних справ.

Він нагадав, що під час того, як Грищенко керував Міністерством закордонних справ, урядом Віктора Януковича було підготовлена і схвалена стратегія соціального і економічного розвитку України на 2004-2015 роки.

"У цьому документі чітко записані плани про вступ України в НАТО", - йдеться у повідомленні.

"Те ж стосується й президента Януковича, під редакцією якого і була схвалена ця стратегія, яка передбачала, що Україна вступить до НАТО в 2008 році", - зазначив Тарасюк.

Депутат нагадав, що 4 серпня 2006 року був підписаний універсал національної єдності, серед підписантів був і нинішній президент.

"Там чітко записано про вступ України до НАТО. Тоді у мене знову виникає питання: нинішній президент підписав цей універсал в гонці за тим, щоб його призначили прем'єр-міністром? Або він дійсно так вважав?", - сказав Тарасюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: