Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кернеса кажуть, що в парку Горького все законно і не збираються зупинятися

П'ятниця, 28 травня 2010, 16:17

Міська влада має весь необхідний пакет документів для початку робіт з прокладання дороги через лісопаркову зону в парку Горького в Харкові.

Про це заявила прес-секретар в.о. міського голови Геннадія Кернеса Тетяна Грузинська, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Наша позиція в тому, що необхідний пакет документів є, і робота продовжиться", - сказала вона, коментуючи ситуацію, що склалася навколо будівництва дороги.

Прес-секретар підкреслила, що дана дорога передбачена генпланом Харкова, є необхідні рішення сесії міськради, Містобудівної ради, міськвиконкому, є держакт на землю.

Вона зазначила, що люди, які перешкоджають будівництву, мають право висловлювати свою точку зору, а за дотриманням громадського порядку стежить міліція.

За словами Грузинської, роботи продовжаться, коли для цього з'явиться можливість.

Водночас, за словами представника екологічної групи "Печеніги" Олега Вяткіна, ситуація на місці подій залишається напруженою.

За його словами, зараз захисники лісу зосередилися на невеликій ділянці лісосіки, де збереглися не вирубані поки дерева. На їхніх верхівках продовжують перебувати альпіністи.

У лісі побували представники МНС. Еколог припустив, що вони зараз поїхали за спеціальним спорядженням, щоб зняти з дерев людей.

Тим часом будівельна техніка знесла встановлені барикади і розчищає лісосіку від пнів.

За словами Вяткіна, до групи захисників лісу долучаються все нові люди. За його оцінками, зараз зібралося до 200 осіб і люди продовжують прибувати.

У Харківській правозахисній групі повідомили, що 3 з 12 осіб, доставлених до міліції, відпущені, оскільки їх затримання не оформлялося.

Дев'ять осіб, за словами правозахисників, у порушення законодавства утримуються в міліції вже набагато довше трьох годин, відведених законом на пред'явлення затриманим обвинувачення.

У зв'язку з цим вже оформлено скаргу до прокуратури. Одній із затриманих стало погано, їй викликали "швидку", але її теж не відпускають.

За словами правозахисників, затриманих, очевидно, найближчим часом повинні відправити до суду, їм інкримінують ст. 185 Кодексу про адміністративні правопорушення ("злісна непокора" владі).

Серед затриманих - журналіст бюлетеня "Права Людини" і правозахисник Борис Захаров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування