Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Одещині чиновники і лікарі торгували дітьми

Субота, 12 червня 2010, 14:17

Приморський районний суд Одеси 10 червня заарештував посадових осіб однієї з районних державних адміністрацій області, Одеської обласної клінічної лікарні й районної лікарні в Одеській області за підозрою в торгівлі немовлятами.

Про це сказано в повідомленні відділу зв'язків із громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Одеській області, інформують Українські новини.

"Співробітники Одеського обласного управління по боротьбі з організованою злочинністю в результаті реалізації отриманої оперативної інформації виявили й ліквідували організовану злочинну групу, до складу якої входили посадові особи однієї з районних державних адміністрацій, Одеської обласної клінічної лікарні", - сказано в повідомленні.

Попередньо встановлено, що протягом 2008-2010 років підозрювані незаконно позбавляли батьківських прав незаможних матерів.

Надалі арештовані вимагали й отримували кошти в особливо великих розмірах у вигляді хабара від третіх осіб за передачу їм цих дітей.

Сума хабара становила від 3 до 10 тис. доларів за одну дитину.

Передача дітей здійснювалася шляхом складання фіктивних документів і довідок про стан здоров'я дитини, актів про смерть і передачу малят у притулки.

Зараз установлено, що в лікарнях зникли й уже передані третім особам 4 немовлят, доля ще 17 дітей встановлюється.

У повідомленні не уточнюється, скільки людей заарештовано, і за якою статтею порушена кримінальна справа.

Ведеться слідство.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: