Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Журналісти вимагають звільнення охоронця Януковича

Середа, 16 червня 2010, 14:27
 

Учасники руху  "Стоп цензурі" вимагають звільнити працівника УДО, який застосував силу до журналіста СТБ Сергія Андрушка.

Про це йдеться у зверненні руху, текст якого передано Українській правді.

Андрушко висвітлював подію та був на ній акредитований як журналіст, і силовий захід щодо нього було застосовано під час виконання ним своїх професійних обов'язків.

Зазначене дає всі підстави говорити, що у діях охоронців є ознаки складу злочину, передбаченого статтею 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній діяльності журналіста, - наголошується у зверненні.

"З огляду на те, що співробітник Управління державної охорони бачив і розумів, що перед ним стоїть журналіст, ми не вважаємо за можливе з боку УДО обмежитися вибаченням", - зазначається в заяві.

Рух вимагає оприлюднити прізвище співробітника УДО, що застосував силу до журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка, а також звільнити цього співробітника.

Також у зверненні вимагається порушити щодо нього кримінальну справу за перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

Журналісти також вимагають провести перевірку законності відмови у порушенні кримінальної справи за всіма попередніми заявами журналістів про перешкоджання їм у виконанні професійній діяльності.

"Черговий прояв незаконних дій проти працівників ЗМІ є наслідком безкарності попередніх випадків, коли чиновники дозволяли собі викидати журналістські мікрофони у смітник, а співробітники правоохоронних органів вчиняти насильство над журналістами", - зазначається у зверненні.

"Стоп цензурі!" закликає ЗМІ України приєднуватися до цієї заяви, републікуючи її в своїх виданнях.

Журналіст Мустафа Найем особисто передав звернення голові Адміністрації президента Сергію Льовочкіну в середу.

Як відомо, 15 червня  співробітник УДО застосував силу проти журналіста каналу СТБ Сергія Андрушка, що висвітлював участь президента Віктора Януковича у відкритті ХХІІ Міжнародної агропромислової виставки "Агро-2010".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування