Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецький суд отримав десятки скарг на рішення по Бандері

Середа, 16 червня 2010, 21:25
Донецький апеляційний адмінсуд прийняв 23 скарги на рішення щодо скасування указу про присвоєння Степану Бандері звання Героя України.

Як повідомив адвокат Володимир Оленцевич, який є позивачем у даній справі, він одержав повістку з Донецького апеляційного адмінсуду про необхідність явки до суду на 10:00 21 червня. "На цей день суд призначив розгляд усіх 23-х прийнятих апеляцій", - уточнив адвокат.

За його словами, серед прийнятих апеляцій - скарги екс-президента Віктора Ющенка, депутата від НУНС Анатолія Матвієнка, глави ВО "Свобода" Олега Тягнибока, представника Бандери Романа Орехова, а також низки громадян України.

Всі вони в своїх апеляційних скаргах наполягають на неправомірності рішення Донецького окружного адмінсуду про визнання незаконним указу президента про присвоєння Бандері звання Героя.

Зокрема, в апеляції Ющенка наголошується, що це рішення "було обґрунтованим з погляду історії, суспільної значущості постаті Бандери".

"Без дослідження позиції суб`єкта владних повноважень - Ющенка - щодо підстав видання указу, рішення Донецького окружного адмінсуду не може претендувати на об'єктивність", - наголошується в апеляції Ющенка.

В апеляції Матвієнка, зокрема, вказується, що указ про присвоєння звання Героя України Бандері не "можна вважати правовим актом індивідуальної дії, оскільки він зачіпає інтереси широкого кола осіб".

До цих осіб депутат відносить екс-президента Ющенка, нащадків Бандери, а також громадян, які вважають Бандеру національним героєм.

Аналогічні аргументи на захист указу про присвоєння Бандері звання Героя України наводять й інші подавці апеляційних скарг у даній справі.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...