Частина опозиції не хоче під "прапор" Тимошенко, а частину "атакує" ПР

Середа, 2 червня 2010, 08:28

Опозиційні депутати сумніваються в можливості консолідації навколо лідера БЮТ Юлії Тимошенко.

Принаймні, так вважає депутат від фракції НУНС Юрій Ключковський, передає "Німецька хвиля".

Він визнав, що парламентська опозиція розколота і заперечив можливість її об'єднання "під прапором Юлії Тимошенко".

Як відомо, 1 червня коаліція у Верховній Раді досягла кількості у 250 депутатів внаслідок вступу до її лав ще 3-х депутатів від БЮТ, але наприкінці дня один із них відкликав оголошення про своє входження до більшості.

Загалом до коаліції увійшло 18 депутатів від БЮТ та ще 8 - від НУ-НС. 

Обраний до парламенту за списками БЮТ Валентин Зубов, який раніше написав заяву про вступ до більшості, заявив, що його приклад наслідуватимуть ще близько 50 його колег, які вважаються представниками бізнесу або тим чи іншим чином залежні від влади.

Професор політології Олексій Гарань головною причиною цих процесів назвав "бульдозерну атаку" на депутатів із боку влади та "свідомі дії, спрямовані на розкол опозиції".

Експерт відмовився прогнозувати подальший перебіг подій в умовах, коли "правила гри диктуються не законами, Конституцією та регламентом, а апетитами Партії регіонів".

Він нагадав, що більшість аналітиків до вступу Віктора Януковича на посаду президента не очікувало такого розвитку подій, оскільки ті очікування будувалися на аналізі можливостей, які залишає правове поле.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування