Програма Януковича підвищує жінкам пенсійний вік

Середа, 2 червня 2010, 20:04
Програма економічних реформ передбачає вирівнювання пенсійного віку для жінок і чоловіків.

Про це йдеться у документі, який оприлюднений на сайті президента Віктора Януковича.

Згідно з документом, пенсійний вік має вирівнюватися поступово з кроком 0,5 року протягом 10 років.

Також у програмі наголошується, що для "стабілізації солідарної пенсійної системи необхідно підвищити мінімальну тривалість страхового стажу для одержання пенсії за віком з поточних 5 до 15 років".

Документ передбачає наближення пенсійного віку до "європейських стандартів (65 років) для учасників II рівня пенсійної системи".

Крім того, згідно з програмою, має стимулюватися більш пізній вихід на пенсію шляхом підвищення нормативної тривалості стажу з 20/25 років до 30/35 років з одночасним збільшенням коефіцієнта обліку кожного року наднормативного стажу або кожного року
відтермінування виходу на пенсію.

Також солідарна система має бути звільнена "від невластивих для неї виплат (дострокові й пільгові пенсії)".

У програмі передбачається обмеження максимального розміру пенсій, що виплачуються з солідарної системи й/або за рахунок коштів держбюджету, здійснення виплат пенсій за віком для всіх пенсіонерів, які працюють, у розмірах, визначених законом про обов'язкове пенсійне страхування".

Згідно з документом мають бути створені рівні умови індексації пенсій незалежно від закону, за яким призначена пенсія та скорочення пільг щодо дострокового виходу на пенсію й зі сплати внесків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News